Resultaat 1–18 van de 135 resultaten wordt getoond

Een elektrische kachel kopen; hoe zit dat precies?

Bij het kopen van elektrische kachels zijn er een aantal dingen belangrijk om te onthouden. Zo worden niet alle elektrische kachels op dezelfde manier aangesloten. Sommigen maken gebruik van een elektriciteitskabel, anderen worden aan de muur of het plafond bevestigd zonder kabel. Ze zijn overigens ook in verschillende maten verkrijgbaar, waardoor je de grootte van de kachel perfect kunt afstemmen op de ruimte waarin hij geplaatst zal worden. Ze zijn perfect geschikt om kleine ruimtes snel te verwarmen, maar helaas verbruiken ze ook veel energie en zijn ze daarom niet energiezuinig. Gebruik ze daarom liever niet te vaak.

Tips om het energieverbruik te verminderen

In plaats van een elektrische kachel kun je ook een elektrische verwarming aanschaffen met een thermostaat en tijdschakelaar. Het is namelijk bij zowel elektrische hoofd- als bijverwarming mogelijk om een thermostaat toe te voegen. Wanneer je die thermostaat met een tijdschakelaar verbindt kun je het verbruik en de temperatuur heel nauwkeurig controleren en bijstellen. Er bestaan overigens ook elektrische verwarmingsapparaten met een ingebouwde thermostaat. Zo heb je het verbruik én je invloed op het milieu altijd zelf in de hand!

Andere mogelijkheden om je huis te verwarmen

Wanneer je hebt besloten om een elektrische kachel te kopen, houdt het artikel hier wel op voor jou. Maar weet je het toch nog niet zeker? Gelukkig bestaan er ook nog andere mogelijkheden om uit te kiezen wanneer je je huis of kantoor wilt verwarmen. Kies bijvoorbeeld voor een infraroodverwarming, waarbij je maar half zoveel energie nodig hebt als bij gas. Een keramische verwarming verbruikt vrijwel evenveel energie als een elektrische kachel. En elektrische convectoren zijn dan wel goedkoop om aan te schaffen, maar verbruiken ook veel energie. De meeste energiezuinige keuze blijft daarom infraroodverwarming. Heb jij al besloten wat het wordt?