Resultaat 1–18 van de 497 resultaten wordt getoond

Wat je moet weten bij het kopen van een vriezer

Een vriezer kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is daarom niet vreemd dat je je eerst even wilt inlezen over dit onderwerp. Bedenk eerst goed waar je de vriezer wilt plaatsen. Je kunt namelijk kiezen voor een inbouwvriezer die je in de keuken kunt inbouwen en ook daarbij zijn er verschillende modellen. Zo zijn er langwerpige, rechtopstaande vriezers en juist meer brede modellen. Die brede modellen noemen we een vrieskist, het langwerpige model een vrieskast. En laten we ons er nog even verder in verdiepen.

Waar moet je precies op letten?

Heb je een groot gezin of woon je met meerdere studenten samen, weet dan dat een hoge vrieskast de meeste ruimte biedt om al jullie voedingsproducten in te bewaren. Heb je niet zoveel ruimte of wil je juist nog extra ruimte creëren, dan kun je er gemakkelijk een tafelmodel vrieskast bijnemen. Sommige vriezers gaan aan de voorkant open, andere aan de bovenkant. Het is maar net wat handig is in jouw keuken en waar je ruimte voor hebt. Er zijn tegenwoordig milieubewuste vriezers met een A+++ energielabel, waardoor je minder energie verbruikt en dus ook minder kosten betaalt.

Extra weetjes bij het kopen van een nieuwe vriezer

Steeds vaker worden vriezers voorzien van een systeem dat ‘No Frost’ heet. Dat betekent dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Klinkt ideaal, toch? Daarnaast blijven de etenswaren die je erin stopt langer vers en behouden ze hun smaak langer. Zo hoef je geen eten meer weg te gooien. Bedenk van tevoren ook goed hoeveel lades je nodig zal hebben. Sommige vriezers hebben weinig lades, maar die zijn dan wel vrij diep. Andere vriezers zijn juist voorzien van meerdere, ondiepe lades. De lades helpen je overigens ook om je etenswaren handig te sorteren. Zo kun je snel pakken wat je nodig hebt.