Resultaat 1–18 van de 793 resultaten wordt getoond

Filter
Weergeven 9 24 36

Wat je moet weten bij het kopen van ovens

Met een oven in huis kun je de meest heerlijke en uiteenlopende gerechten maken. Van afbakbroodjes tot een complete maaltijd voor de Kerstdagen. Daarom is een oven in huis eigenlijk onmisbaar. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je keuken, kun je kijken naar ovens in bepaalde soorten en formaten. Ze zijn er van klein tot groot en in verschillende kleuren, dus voor iedere keuken is er wel een exemplaar dat er mooi bij past. Nu nog even afwegen welke oven het meest geschikt is voor jouw keuken.

Soorten ovens; welke moet ik kiezen?

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken of je een inbouwoven of een vrijstaande oven wilt kopen. Heb je weinig ruimte in de keuken, dan is een inbouwvariant een goede keuze. Maar heb je wel genoeg ruimte vrij en kook je graag en vaak? Dan is een vrijstaande oven absoluut geen overbodige luxe. Het zal jouw momenten als keukenprins(es) een stuk gemakkelijker en leuker maken. Wanneer je gezond eten belangrijk vindt, gebruik dan een stoomoven zodat vitaminen en mineralen van je groentes niet verloren gaan tijdens het opwarmen. Bovendien heeft een combi-oven ook een magnetronfunctie. Twee-in-één!

Over de moderne oven en bijbehorende functies

De meeste ovens hebben draaiknoppen, waarmee je de verschillende standen en temperaturen kunt instellen. Het komt ook steeds vaker voor dat ovens geen draaiknoppen meer hebben, maar voorzien zijn van een touchscreen. De nieuwste ovens beschikken soms zelfs over een bijbehorende app, waarmee je de oven vanaf de bank kunt instellen, bedienen en in de gaten houden. Dat is helemaal gemakkelijk! De meeste ovens zijn warmtegeïsoleerd, maar worden aan de buitenkant alsnog snel heet. Er bestaan ook ovens met een inwendige koeler om sneller af te koelen na gebruik. Dat is handig wanneer je huisdieren of kinderen hebt.